Case Study Ncs

NCS Building Renovation

Shawnee, Kansas

Challenges

  • Create a fresh, contemporary new façade for an existing manufacturing facility.
  • This building was originally built as an equestrian arena and over the years was converted into a high tech. manufacturing facility.
  • The owners intent was to reuse the original hard wood timbers in an environmentally sensitive way.

Results

  • The existing facade was used as the structural support for the new canopy and columns.
  • The use of EIFS exterior insulation system allowed for variations in color and texture and created an architecturally appealing, contemporary facade.
  • The exterior hard wood that was removed was milled into new hardwood flooring and used through out the facility evidenced in the new conference room shown in the above photograph.
  • The light fixtures above the conference table are also designed to incorporate the recycled hard wood.